Assuria neemt afscheid van directeur Armand Achaibersing
14 July 2020
WK SPEELSCHEMA QATAR BEKEND
15 July 2020

Nog een directielid Centrale Bank aangehouden

Gepubliceerd door ABC Redactie op 14 July 2020

hoefABC verneemt uit betrouwbare bronnen dat Faranaaz Hausil directeur Legal, Compliance en International Affairs vanmorgen is aangehouden door de politie, kennelijk op last van het Openbaar Ministerie.

De naam van Hausil werd genoemd in de stukken van de PG wegens vermeende betrokkenheid in de uitvoering van de instructies van minister Hoefdraad aan ex-governor Robert van Trikt.

Hoefdraad zei in een voicemail aan van Trikt dat Hausil een concept moest maken van een document over één van de omstreden transacties en dat naar de minister van financiën moest sturen.

De aanhouding van Hausil heeft te maken met de aankoop van onroerend goed door de Centrale Bank. Zij heeft het juridisch advies gegeven voor de vastgoedtransacties en de documenten hiervoor opgesteld.

Op 28 januari heeft de Centrale Bank een brief gestuurd naar de procureur-generaal, waarin gevraagd werd om een onderzoek naar de handelingen van Van Trikt. De brief werd ondertekend door de toenmalige regeringscommissaris Vijay Kirpalani en drie bankdirecteuren, waaronder Hausil. In deze zaak zijn van Trikt en zijn collega bij Orion Assurance & Advisory Ashween Angnoe, opgesloten.

 

Related posts