MILAN WINT DANKZIJ BALOTELLI

Gepubliceerd door ABC Redactie op 15 February 2014

Mario balotelliDankzij een prachtdoelpunt van Mario Balotelli heeft AC Milan afgerekend met Bologna. Het matige duel leek in een puntendeling te eindigen, maar de Italiaanse spits schoot vijf minuten voor tijd op magistrale wijze raak van grote afstand.

Donderdag zei trainer Clarence Seedorf nog dat hij hoopte dat Balotelli eens zou exploderen. De Nederlander moest 86 minuten lang wachten, maar werd uiteindelijk op zijn wenken bediend. Het duel leek in een bloedeloze 0-0 te eindigen, totdat de Italiaanse spits ruim vijf minuten voor tijd een bevlieging kreeg.

Op grote afstand, aan de rechterkant van het veld, besloot hij eens op doel te schieten. Met een fantastische poeier verschalkte hij Bologna-doelman Gianluca Curci. Milan, waar Nigel de Jong een basisplaats had en Urby Emanuelson afwezig was door een blessure, kon het duel uiteindelijk rustig uitspelen. Smet op de zege was het uitvallen van Kaká met een enkelblessure.

De wereldgoal van Balotelli was eigenlijk het enige hoogtepunt in de wedstrijd. Want voor rust domineerden de Rossoneri, maar op twee ongevaarlijke schoten van Riccardo Montolivo na bleef echt gevaar uit.

Na de 3-1 nederlaag tegen Napoli leek Milan ook nu weer punten te gaan verliezen. Want ook in de tweede helft van het matige duel bleven grote kansen aan beide kanten uit. Totdat Balotelli net voor tijd zijn ploeg wist te redden. Het betekende zijn tiende, en waarschijnlijk mooiste, doelpunt van dit seizoen.

Door de zege keert AC Milan voorlopig terug in het linkerrijtje. Seedorf vindt zijn ploeg terug op de negende plaats, maar kan later dit weekend nog ingehaald worden door Lazio en Genoa.