MILAN WINT BIJ SAMPDORIA

Gepubliceerd door ABC Redactie op 23 February 2014

Clatrence

De beslissing van AC Milan-trainer om een aantal van zijn spelers rust te geven tegen Sampdoria heeft goed uitgepakt, want zijn elftal won met 2-0. Internazionale kwam in eigen huis niet langs Cagliari: 1-1.

Sampdoria – AC Milan 0-2

De keuze van Seedorf om tegen Cagliari Urby Emanuelson en Nigel de Jong rust te geven, liep goed af. Milan won de lastige uitwedstrijd met 2-0 en blijft daardoor negende staan in de Serie A. Emanuelson mocht in het laatste kwartier nog wel invallen.

Naast De Jong en Emanuelson kregen ook onder meer Philippe Mexès en Kaká rust na de midweekse 1-0 nederlaag tegen Atlético Madrid. Ook de geblesseerde Mario Balotelli ontbrak. Veel problemen leverde dat niet op voor Milan, want al in de twaalfde minuut maakte Adel Taarabt de openingstreffer door de bal in twee instanties langs doelman Angelo da Costa te werken.

Adil Rami bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 2-0, door een voorzet van Taarabt binnen te koppen. Invaller Maxi López werd bij Sampdoria in de 73ste minuut van het veld gestuurd met twee keer geel.

Internazionale – Cagliari 1-1

Internazionale heeft verzuimd in eigen huis af te rekenen met laagvlieger Cagliari. Voor rust namen de bezoekers de leiding, toen Mauricio Pinilla een strafschop benutte. Verdediger Rolando bracht Inter na de hervatting nog wel op gelijke hoogte, maar een winnende treffer konden de Nerazzurri niet meer forceren. Inter staat vijfde in de Serie