. LIVERPOOL PRESTEERT OP NIVO

Gepubliceerd door ABC Redactie op 23 March 2014

SuarezLiverpool is bezig aan het beste seizoen van de eeuw en Luis Suarez is ook op recordjacht. Toch meent Suarez dat kampioen worden een lastige opgave is.

Na de spectaculaire 6-3 overwinning bij Cardiff City van zaterdag staat Liverpool tweede in de Premier League, met slechts vier punten achterstand op koploper Chelsea. Manchester City, dat drie wedstrijden minder speelde, volgt in het kielzog van The Reds, die bezig zijn aan de beste Premier League-jaargang van deze eeuw. Na dertig speelronden heeft de huidige ploeg van manager Brendan Rodgers één punt meer dan het team van Rafael Benítez in 2008/09.

Destijds eindigde Liverpool uiteindelijk als tweede. Het laatste kampioenschap vierde Liverpool in 1990. De prijzenkast van Suarez is vooralsnog karig gevuld met slechts een kampioenschap in Uruguay, de KNVB-beker en de Engelse League Cup. Daarnaast won hij met Uruguay de Copa América. Tegenover Sky Sports gaf Suarez toe dat de Premier League winnen een hels karwei wordt. ‘Ik denk dat Chelsea en Manchester City de topfavorieten zijn voor de titel. Het is ontzettend lastig om kampioen te worden, maar in het voetbal weet je het nooit.’

Bij Cardiff toonde Suarez in elk geval nog eens aan dit seizoen in topvorm te verkeren. Hij maakte een hattrick en staat daardoor na 25 duels al op 28 goals. Vanwege een schorsing van tien wedstrijden speelde Suarez op 29 september pas zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Met zijn productie van 28 doelpunten is Suarez de Liverpool-speler met de meeste treffers in één Premier League-jaargang. De voormalige Ajax-aanvaller komt op gelijke hoogte met Robbie Fowler, die in het seizoen 1995/96 ook 28 keer scoorde. Hij had daar toen echter wel 38 wedstrijden voor nodig.

Liverpool-manager Rodgers had veel superlatieven over voor zijn topscorer. ‘Suarez is een bijzondere speler. Zijn dadendrang en wilskracht zijn van een ongelofelijk hoog niveau. Hij is een speler van wereldklasse, die écht geniet van voetbal. Ik hoop dat hij nog lang doorgaat op deze manier.’

 

 

 

Related posts