LIVERPOOL KOPLOPER NA ZEGE OP SPURS

Gepubliceerd door ABC Redactie op 30 March 2014

SuarezDe eerste landstitel sinds 1990 komt heel dichtbij voor Liverpool. The Reds zijn de nieuwe koploper van de Premier League na de verdiende 4-0 overwinning op Tottenham Hotspur van zondag.

Gezien de misstappen van Chelsea (1-0 verlies bij Crystal Palace) en Manchester City (1-1 bij Arsenal) kende Liverpool al een fantastisch weekend. De wedstrijd tegen Tottenham was nog geen twee minuten oud toen Younes Kaboul de thuisploeg ook nog hielp. Hij werkte de bal na een voorzet van Glen Johnson op bijzonder onbeholpen wijze in zijn eigen doel.

Liverpool domineerde en maakte na 25 minuten de 2-0. Het doelpunt kwam bijna vanzelfsprekend op naam van Luis Suarez, die doelman Hugo Lloris verschalkte met een diagonaal schot in de verre hoek. Het was de 29ste competitietreffer dit seizoen van de voormalige Ajacied, die daarmee een clubrecord van Robbie Fowler verbrak.

Ook in de tweede helft was Liverpool superieur. Jordan Henderson verzuimde tien minuten na de rust Tottenham de nekslag te geven. Kort daarna velde Coutinho alsnog het vonnis over de Londenaren met een prachtige schuiver in de verre hoek vanaf twintig meter. Daarmee dreigde voor The Spurs, die eerder dit seizoen in eigen huis al met 0-5 werden afgedroogd door Liverpool, opnieuw een afgang.

En zo geschiedde. Henderson maakte een kwartier voor tijd de 4-0 met een indraaiende vrije trap die door niemand werd aangeraakt. De vernedering is symbolisch voor Tottenham, dat dit seizoen rampzalig presteert in topwedstrijden. Het won geen enkele keer tegen een club uit de topvier, speelde één keer gelijk en verloor zevenmaal. De doelcijfers over die duels: slechts twee voor en liefst 27 tegen.

Liverpool heeft na de overwinning 71 punten uit 32 duels, twee punten meer dan Chelsea en vier meer dan Manchester City, dat twee wedstrijden minder speelde. Tottenham staat zesde en kan gezien zijn achterstand op de vierde plaats (acht punten) deelname aan de Champions League volgend seizoen wel vergeten.