LENTE WEER IN SOTSJI

Gepubliceerd door ABC Redactie op 12 February 2014

SichiHet Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakt zich geen enkele zorgen over de stijgende temperaturen in Sotsji. Hoewel de sneeuw in de bergen smelt en het in de Russische badplaats aanvoelt als de lente, ligt volgens de organisatie van de Spelen alles op schema.

“Het lijkt me niet dat er sprake is van een probleem”, zei woordvoerder Mark Adams van het IOC woensdag.

„Alle onderdelen in de sneeuw zijn tot nog toe volgens schema afgewerkt. Dus al die verhalen over evenementen die misschien wel moeten worden geschrapt zijn erg voorbarig. Ik verwacht geen problemen, ook niet omdat er in het weekeinde weer sneeuw is voorspeld en de temperaturen weer naar beneden gaan.”

Adams verwees naar voorgaande Winterspelen, waar het vaak genoeg is voorgekomen dat onderdelen wegens slechte weersomstandigheden moesten worden uitgesteld.

“En dat is in Sotsji tot dusver niet het geval. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geniet van de prachtige plaatjes. Ik hou van die mooie blauwe lucht, de eerste dag van de slopestyle was adembenemend. Bovendien: het mag dan overdag boven 0 zijn, ‘s nachts vriest het wel.”

Veel skiërs en snowboarders klaagden dinsdag over de papperige sneeuw. “De sneeuw heeft geen structuur. Het is bijna onmogelijk om er makkelijk op te glijden”, mopperde de Amerikaanse langlaufer Bill Demong. Woensdag klonken er ook positieve geluiden. “De sneeuw is zachter, het was aangenaam”, vond de Franse skiër Alexis Pinturault.

 

Related posts