Kid Dynamite herleeft in gelijknamige theatervoorstelling

Gepubliceerd door ABC Redactie op 6 February 2014

De theater voorstelling Kid Dynamite is van 7 tot en met 9 februari, in Suriname. Het verhaal van deze voorstelling is gebaseerd op delen uit het leven van Lodewijk Rudolf Arthur Parisius.

Deze Surinaamse musicus en saxophonist heeft in de jaren 20 furore gemaakt met zijn muziek in Nederland en Duitsland. De ontwikkeling van de jazzscene in Nederland is mede dankzij Kid Dynamite.

De muzikale bijdrage is van de Surinaamse jazzformatie Fra Fra Sound. De Nederlandse ambassade is de grootste financierder geweest van dit project naast Staatsolie, Krasnapolsky en KLM.

De banden culturele band tussen Suriname en Nederland moeten onderhouden worden zegt Robert Petri die verantwoordelijk is voor het economisch en cultuur beleid bij de Nederlandse ambassade. Maar er nog nog veel meer gebeuren zegt hij.

Mike Libanon, is de acteur die de rol van Kid Dynamite vertolkt. Hij vertelt hoe deze rol door heeft gewerkt in zijn leven.

De tegenhanger van Kid is Max Woiski. Hij wilde overleven. Dit zegt Remy Sambo. Hij speelt Max Woiski in de theatervoorstelling.

De overige acteurs naast Nike Libanon en Remy Samboo zijn: Denise Jannah, Jootha Wong Loi Sing, Thirza van Til, Sergio Ijssel, Esco Heil.
{mp3}petri6febr{/mp3}

Related posts