JUVENTUS EN ATLETICO GOOIEN HET OP AKKOORD EN GAAN DOOR.

Gepubliceerd door ABC Redactie op 10 December 2014

Juventus - Atletico Atlético Madrid heeft zich verzekerd van de eerste plaats in Groep A van de Champions League door een gelijkspel bij concurrent Juventus. Mede dankzij een treffer van Ibrahim Afellay won Olympiakos Piraeus thuis van Malmö FF, waardoor de Grieken na de jaarwisseling uitkomen in de Europa League.

Juventus – Atlético Madrid 0-0

Atlético Madrid was na vijf wedstrijden in Groep A van de Champions League al zeker van overwintering, maar de groepswinst stond nog op het spel tijdens het uitduel met Juventus. Koploper Atlético had drie punten voorsprong, maar de club uit Turijn – die een punt nodig had om tweede te worden – kon de Madrilenen op basis van het onderlinge resultaat nog passeren.

Op woensdag 1 oktober had de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen thuis met 1-0 gewonnen. En dus moest het duel in Turijn uitkomst bieden. De Italianen domineerden het gros van de wedstrijd, maar verder dan een gevaarlijke vrije trap van Andrea Pirlo en een goede schietkans voor Fernando Llorente kwam de ploeg niet. Na rust viel er minder te beleven en leken beide clubs tevreden met 0-0.

Gescoord werd er dan ook niet meer in Turijn. En dus gaat Atlético Madrid als groepswinnaar naar de achtste finale en voegt De Oude Dame zich als nummer twee van Groep A bij de laatste zestien van het miljoenenbal.

Olympiakos Piraeus – Malmö FF 4-2

In eigen huis had Olympiakos Piraeus aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de Europa League, maar Malmö FF had in Zweden nog op overtuigende wijze gewonnen. Een nieuwe zege zou betekenen dat de ploeg van trainer Åge Hareide ook in 2015 Europees actief zou zijn.

Beide ploegen maakten er een spectaculaire wedstrijd van in Stadio Karaiskaki, waar na rust vijf doelpunten te bewonderen vielen. Olympiakos kwam in de 22ste minuut op voorsprong via David Fuster, die in de 77ste minuut vervangen werd door Ibrahim Afellay.

Op het moment dat de Nederlander binnen de lijnen kwam, stond het 2-1 in Griekenland. Simon Kroon maakte in de 59ste minuut gelijk, maar vier minuten later herstelde Alejandro Domínguez de voorsprong. Markus Rosenberg zorgde er negen minuten voor tijd voor dat het weer spannend werd: 2-2.

Maar omdat Malmö FF vanaf dat moment vol op de aanval ging spelen, kreeg de thuisclub ruimte aan de andere kant. En daar maakte Olympiakos gretig gebruik van. Via Kostantinos Mitroglou en Afellay werd het zelfs nog 4-2.