Verkiezing Jeugdraad Suriname stap dichterbij
4 May 2023
Wegafsluitingen rondom Onafhankelijkheidsplein tijdens demonstraties
4 May 2023

Jongeren Para in de gelegenheid fortuin te maken van computertraining

Gepubliceerd door ABC Redactie op 4 May 2023


Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), heeft haar landelijke computertraining voor vroege schoolverlaters en scholierenmoeders voortgezet in het district Para. De kick-off van deze trainingen heeft op dinsdag 2 mei 2023 in de vergaderzaal van de districtscommissaris (DC) van Para. Dit project is een voortzetting van 2021 waarbij de computertrainingen in Paramaribo en Wanica werden gegeven. De overige districten worden ook in de gelegenheid gesteld en nu is het de beurt aan de jongeren van Para. De groep die deelneemt aan de eerste training bestaat uit 32 enthousiaste jongeren die uitkijken naar het succesvol afronden van de training en streven naar hun eigen levensdoelen.


Het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) van het ministerie is direct verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project. De onderdirecteur, Madhoeri Moenesar, heeft tijdens haar spreekbeurt de jongeren aangemoedigd om de geboden kans bij de hoorns vast te pakken en gebruik maken van de gelegenheid, omdat computervaardigheden noodzakelijk zijn voor de arbeidsmarkt, het onderwijs proces en de vele digitale veranderingen die regelmatig plaatsvinden.


De directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, deed de kick-off in het district Para en heeft middels motiverende woorden geprobeerd de jongeren van het district een hart onder de riem te steken. Volgens Mangroe zijn de computertrainingen bedoeld om de jongeren bekend te maken met meer dan de essentiële computervaardigheden. Deze vaardigheden zijn goed van toepassing in het onderwijsproces en op de arbeidsmarkt. Deze trainingen moeten volgens haar uiteindelijk de deur openzetten voor de districtsjongeren om iets te bereiken in de maatschappij. Hiertoe is computerkennis volgens haar niet meer weg te denken.

De landelijke computertrainingen worden in opdracht van het ministerie verzorgd door Jamaata Education Center. De directeur van dit trainingsinstituut, Jennifer Landveld-Amaata, heeft tijdens haar toespraak de aanwezigen van alle nodige informatie en middelen voorzien om de training voor het volledig Microsoft-pakket te laten aanvangen. De jongeren zullen getraind worden in het gebruiken en beheersen van de software programma’s zoals: Windows, Word, Excel en Powerpoint. De training heeft een duur van 2 weken en is totaal kosteloos voor de deelnemers. Het project is voor de deelnemende jongeren geheel kosteloos, omdat het ministerie inkomt met de financiële middelen.

Related posts