Geen aanwijzingen van mensensmokkel bij Indiase filmploeg, zegt Ramdin

Gepubliceerd door ABC Redactie op 28 October 2021

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de Indiase filmploeg, die nu in Suriname is, zich zou bezighouden met mensensmokkel, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Dat is gesuggereerd de afgelopen tijd.

De bewindsman zegt dat de controle normaal plaatsvindt; iedereen die het land binnenkomt of uitgaat, wordt gecontroleerd. Dergelijke uitspraken moeten met voorzichtigheid gedaan worden, zegt Ramdin. ‘Anders kunnen we investeerders afschrikken, die mogelijk in Suriname geïnterresserd zijn’, aldus de minister.

Er is op social media vele kritiek geuit op aangeboden studiebeurzen vanuit India, voor mensen van Indiase afkomst. Volgens Ramdin zijn het beurzen die door India beschikbaar zijn gesteld, en is het niet de Surinaamse regering die deze aanbiedt.

Het is daarnaast vrij normaal dat landen voor specifieke doelgroepen, beurzen geven. Dat is vaker het geval geweest. Ramdin vindt dat er getracht wordt om verdeeldheid te creëren.

{mp3}ramdien-beursen28okt2021{/mp3}

{mp3}ramdien-filmploeg28okt2021{/mp3}

Related posts