FA CUP: CITY SCHAKELT CHELSEA UIT

Gepubliceerd door ABC Redactie op 16 February 2014

Samir nasriIn de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi heeft Manchester City in eigen huis een 2-0 overwinning geboekt op Chelsea. Manager Manuel Pellegrini nam daarmee revanche voor de nederlaag in de Premier League.

Doelpuntenmachine City was twee weken geleden geen schim van zichzelf en dankzij enkele tactische ingrepen van manager José Mourinho won Chelsea met 1-0, maar de bekerwedstrijd van zaterdag was op geen enkele manier te vergelijken met het vorige duel.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisclub de bovenliggende partij en had de volledige controle over de wedstrijd, maar speelde erg geduldig. In de zestiende minuut opende Stevan Jovetic (foto boven) de score, kort nadat hij de lat had geraakt. Bij zijn tweede kans was het wél raak; op aangeven van Edin Dzeko schoof hij uiterst koel via de binnenkant van de paal binnen.

Zeven minuten later zorgde Branislav Ivanovic voor het eerste gevaar namens Chelsea, aangezien Costel Pantilimon – tijdens bekerwedstrijden de vervanger van Joe Hart – heel veel moeite had met de voorzet van de Servische verdediger. In tweede instantie kon de doelman redding brengen en City opgelucht ademhalen.

Aan de andere kant lieten Dzeko en jovetic na om de voorsprong te verdubbelen, maar spannend werd het nauwelijks meer in Manchester. Chelsea kreeg geen moment grip op de wedstrijd en stichtte nauwelijks gevaar. Het verzet van Mourinho’s ploeg was definitief gebroken toen invaller Samir Nasri in de 67ste minuut 2-0 maakte.

De Fransman, terug van een knieblessure, stuurde David Silva – die ontsnapte aan buitenspel – weg en die gaf knap voor op Nasri, die van dichtbij kon binnentikken.De thuisclub zag daarna nog een treffer van Joleon Lescott terecht afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar dat kon de pret niet drukken bij The Citizens.

Pellegrini en zijn ploeg plaatsten zich door de eenvoudige zeker voor de kwartfinale van de strijd om de FA Cup, het toernooi waarin City vorig seizoen nog verrassend in de eindstrijd verloor van Wigan Athletic. Ook in de Premier League presteert de club dit seizoen uitstekend: Chelsea is weliswaar koploper, maar met drie punten voorsprong en een duel meer gespeeld.