Raghoebarsing: geld niet ‘bogo bogo’ beschikbaar
11 July 2024
First Lady participeert in leiderschapstraining Global First Ladies Alliance
11 July 2024

DOE en A20 stappen in politiek huwelijksbootje

Gepubliceerd door ABC Redactie op 11 July 2024

Steven Reyme (A20) en Steven Alfaisi (DOE) schudden elkaar de hand. Beeld: Starnieuws.

De politieke organisaties Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en Alternatief 2020 (A20), zijn een samenwerking aangegaan. Daarvoor is er woensdagavond een samenwerkingsdocument ondertekend door de voorzitters Steven Reyme (A20) en Steven Alfaisi (DOE). De samenwerking is een lijstverbinding waarbij partijen de verkiezingen ingaan op de lijst van A20.

De partijen blijven bestaan en behouden hun eigen identiteit. Van een samensmelting is er dus geen sprake. Onderdeel van de overeenkomst is dat de lijsttrekker wordt voorgedragen door DOE. Op de tweede plaats komt een kandidaat van A20 te staan. De invulling van de overige plekken, worden in onderling overleg bepaald. Alle kandidaten zullen moeten voldoen aan een profiel dat door partijen is ontwikkeld en goedgekeurd.

De partijen hebben in het kader van deze samenwerking een gemeenschappelijk overleg- en beslissingsstructuur opgezet. Zij zullen ook samen trainingen en lezingen verzorgen. Maar ook propaganda kan gezamenlijk gevoerd worden. Verworven zetels (DNA, DR, RR) worden beschouwd als collectieve verworvenheden. Er is een gezamenlijk verkiezingsprogramma. Verder is overeengekomen dat alle kandidaten voor DNA of staatsfuncties dienen hun vermogen vast te leggen bij een notaris.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Beeld: Starnieuws.

De samenwerking eindigt bij de verkiezingen van 2030, tenzij tussentijds anders wordt besloten. Er kunnen nog gesprekken gevoerd worden met andere politieke organisaties, voor eventuele samenwerking, ter versterking van het politiek alternatief.

Bij de samenwerking is rekening gehouden met de kernwaarden, ideologie en doelstellingen van de partijen. Reyme en Alfaisi hebben aangegeven dat hiermee wordt getoond dat het algemeen belang voorop gesteld wordt. Het is volgens Alfaisi door ‘out of the box’ denken, gelukt om een samenwerking op deze manier te realiseren.

Bij de verkiezingen van 2020 had A20: 4501 stemmen en DOE had 2375 stemmen behaald.

Related posts