Deze week meer duidelijkheid positie staatsolie

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 February 2014

staatsolieDeze week zal er meer zicht  zijn of het arbeidscontract van de algemeen directeur van Staatsolie, Marc Waaldijk, al dan niet opnieuw met een half jaar zal worden verlengd.

Dit zei Waaldijk aan De West. Eind september werd een presidentieel besluit genomen dat hij zes maanden mocht aanblijven, maar werd niet gezegd wat het na traject zou zijn als zijn contract na een half jaar wederom zou expireren. Aanvankelijk zou het contract van de managing director per 1 oktober eindigen, maar de enige aandeelhouder van Staatsolie, de Staat Suriname, verlengde het contract en werd door Staatsolie gemeld dat Waaldijk in principe in maart 2014 zou aftreden.

De directie heeft van de Staat overigens de opdracht gekregen het traject van doorlichting van de organisatiestructuur van Staatsolie in te zetten door het aantrekken van een internationale consultant. De doelen die gesteld zijn voor de planperiode 2013-2030 zullen getoetst worden op doelmatigheid, efficiëntie en uitvoerbaarheid. Het resultaat van de doorlichting zal dienen te leiden tot een goede invulling en bezetting van de topstructuur.

Related posts