CRISTIANO RONALDO PASSEERT MESSI ALS RIJKSTE VOETBALLER

Gepubliceerd door ABC Redactie op 11 March 2014

Cristiano Goal.com publiceerde vandaag dat Cristiano Ronaldo de positie heeft overgenomen van David Beckham als de rijkste voetballer door Messi op de nummer een positie te passeren. De Real Madrid speler staat aan top van de ranglijst waar de top vijf wordt gecompleteerd door Samuel Eto’o, Wayne Rooney en Kaka.

Ronaldo heeft volgens Goal.com een vermogen van 470 miljoen dollars, De lijst wordt samengesteld door een team van analisten die alle inkomsten van de gehele carriere van de voetballers meenemen.  Beckham die de lijst aan het eind van 2013 aanvoerde stopte in mei met  voetballen.

Cristiano heeft een fantastisch jaar achter de rug en zag zijn waarde bij zowel club als land hoogtes bereiken, die eerder niet waren gehaald. Hij maakte vier goals voor Portugal tegen Zweden, waardoor zijn land zich plaatste voor het WK. Hij werd uitgeroepen tot beste speler door de Gouden Bal van 2013 te winnen, en sloot een nieuw vijf jarig contract af met Real Madrid. Dit betekende ook dat alle records werden verbroken voor wat waarden betreft.

Messi werd tweede nadat hij Barcelona hielp aan de Spaanse titel, en hij verlengde ook zijn contract, alleen was het een jaar van ups en downs waarbij hij ook nog bij de strafrechter moest gaan betreffende belasting ontduiking.

Dit is de volledige lijst:

1. Cristiano Ronaldo – Real Madrid – 148 millones

2. Lionel Messi – Barcelona – 146

3. Samuel Eto’o – Chelsea – 85

4. Wayne Rooney – Manchester United – 84

5. Kaká – Milan – 82

6. Neymar & family – Barcelona – 80

7. Ronaldinho – Atlético Mineiro – 78

8. Zlatan Ibrahimovic – París St-Germain – 69

9. Gianluigi Buffon – Juventus – 63

10. Thierry Henry – New York Red Bulls – 57.

 

Related posts