23 February 2014
ARSENAL PROBLEEMLOOS LANGS SUNDERLAND’

CHELSEA WINT NIPT.

Gepubliceerd door ABC Redactie op 23 February 2014

Chelsea scoortChelsea heeft op de valreep drie punten overgehouden aan het thuisduel met Everton (1-0). John Terry zorgde kort voor tijd voor de overwinning.

De bezoekers kregen kort voor de aftrap een tegenvaller te verwerken, aangezien Lacina Traoré geblesseerd uitviel tijdens de warming-up. Manager Roberto Martínez besloot Steven Naismith als vervanger in te zetten. Maar ondanks de tegenslag was Everton vooral voor rust de bovenliggende partij op Stamford Bridge, al was de grootste kans voor Chelsea.

Samuel Eto’o schoot echter een rebound slecht in, waardoor beide ploegen zonder te scoren de kleedkamers opzochten. Na rust kwam Chelsea veel aanvallender voor de dag, want manager José Mourinho wilde anderhalve week na de 1-1 tegen West Bromwich Albion niet nog een keer tegen puntenverlies aanlopen. Het leverde meer kansen op voor de thuisclub.

Kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was Ramires het dichtst bij de openingstreffer, maar de inzet van de Braziliaan ging net naast. Chelsea leek niet verder te komen dan een gelijkspel, maar in de extra speeltijd was het alsnog raak. Een vrije trap van Frank Lampard werd door Terry – die zijn rentree maakte na blessureleed – binnengetikt.

Door de overwinning komt Chelsea op zestig punten uit 27 wedstrijden, vier meer dan nummer twee Arsenal, dat een wedstrijd minder speelde. Manchester City, dat de derde plaats bezet, heeft zes punten minder en nog twee duels tegoed. Everton blijft zesde. Woensdag moet Chelsea in de Champions League aantreden op bezoek bij Galatasaray.