BUFON EVERNAART LEGENDARISCHE ZOFF

Gepubliceerd door ABC Redactie op 17 March 2014

Bufon Gianluigi Buffon evenaarde zondagavond Dino Zoff en is Andrea Pirlo dankbaar dat Juventus met 1-0 won bij Genoa. Zelf speelde de doelman ook een belangrijke rol door een strafschop te stoppen.

In de 72ste minuut keerde Buffon een penalty van Emanuele Calaiò, maar Juventus leek niettemin voor de vijfde keer dit seizoen tegen puntenverlies aan te lopen. Pirlo voorkwam dit echter door in de extra speeltijd een vrije trap op schitterende wijze binnen te schieten.

‘Of ik er al op hoopte toen ik Pirlo achter de bal zag staan? Natuurlijk, er is altijd hoop als Pirlo aan de bal is, zelf in mijn eigen strafschopgebied’, reageerde Buffon na de wedstrijd. ‘Hij is een van de spelers die een wedstrijd kan doen omkeren of beslissen.’

Buffon speelde bij Genoa zijn 476ste wedstrijd namens Juventus, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Dino Zoff, die in de periode 1972-83 tot datzelfde aantal kwam. ‘Het voelt raar om nu op gelijke hoogte te staan met Zoff, hij is een legende. Maar ik realiseer mij hierdoor wel hoe ver ik ben gekomen. Toch vind ik niet dat ik vergeleken kan worden met Zoff.’

Door de nipte overwinning heeft Juventus nu 75 punten uit 28 duels, zeventien meer dan AS Roma. De nummer twee heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld.

 

Related posts