BLESSURE JESE SMET OP EENVOUDIGE ZEGE REAL

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 March 2014

Jese Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft Real Madrid de 6-1 voorsprong van de heenwedstrijd over de streep getrokken tegen Schalke 04: 3-1. Vijf dagen voor de Clásico tegen Barcelona verliep echter niet alles op rolletjes. Jesé moest al in de openingsfase van het veld met een brancard. Het 21-jarige talent heeft een kruisbandblessure opgelopen.

Met het oog op de topper van zondag tegen Barcelona mocht Jesé in de basis starten, zodat Gareth Bale zijn benen kon sparen. Na acht minuten moest trainer Carlo Ancelotti de Welshman echter alsnog het veld insturen, omdat Jesé ongelukkig ten val was gekomen en daarna met een grimas op zijn gezicht onmiddellijk naar zijn rechterknie greep.

Het uitvallen van Jesé was de enige smet op een verder vrijwel vlekkeloze avond voor De Koninklijke. De ingevallen Bale hoefde net als Cristiano Ronaldo allerminst op het toppen van zijn kunnen te spelen tegen Schalke 04, dat wel regelmatig de aanval zocht maar nooit echt aanzette om de toeschouwers in Santiago Bernabéu nog een echte wedstrijd voor te schotelen.

Omdat ook Real rustig aandeed, was van een nieuwe afgang van Schalke geen sprake. Wel deed Ronaldo Die Königsblauen al na twintig minuten pijn door uit een voorzet van Bale zijn twaalfde Champions League-treffer van het seizoen tegen de touwen te tikken. De Portugese vedette evenaarde daarmee zijn persoonlijke record, dat hij vorige jaargang vestigde.

Tien minuten na de vijftigste seizoenstreffer van Ronaldo voor club en land zorgde rechtsback Tim Hoogland met een van richting veranderd afstandsschot ervoor dat ook Iker Casillas een treffer moest incasseren. Klaas-Jan Huntelaar deed eveneens van zich spreken, maar scoorde niet. Eerst schoot hij vervaarlijk voorlangs na een goede loopactie, vervolgens mikte hij van buiten het strafschopgebied twee keer te hoog.

Dat er niet echt meer sprake was van een serieuze strijd bleek meteen na rust, toen Huntelaar net als Real-regisseur Xabi Alonso aan de kant bleef met het oog op komend weekend. Ronaldo was met een kopbal kort na de onderbreking nog dicht bij de 2-1 en leidde in de 73ste minuut alsnog de Madrileense zege in toen hij een lange solo besloot met zijn dertiende CL-goal van dit seizoen, een verbetering van zijn persoonlijk record in het miljoenenbal.

Ronaldo had kort na de 2-1 zelfs nog een hattrick op zijn schoen, maar hij raakte de lat. In de nastoot prikte Morata de bal alsnog binnen, waarmee hij twee missers uit de eerste helft enigszins goedmaakte. Vlak voor tijd trof Ronaldo ook nog de paal. Behoudens het vroege uitvallen van Jesé had Real zich daarom geen betere aanloop richting de Clásico kunnen wensen. Vrijdag zal tijdens de loting blijken wie Real in de kwartfinale treft, zondag wacht Barça.]

Samuel Eto'o

Na de 1-1 tegen Chelsea in Turkije kwam Galatasaray er dinsdagavond op Stamford Bridge niet aan te pas. De Engelsen maakten al snel een eind aan de Turkse droom over een plek in de kwartfinales door in de 4e minuut te scoren. Een tweede Engelse treffer vlak voor rust maakte dat Galatasaray een wonder nodig had om verder te gaan. Dat kwam er niet.

De eerste aanval van Chelsea was meteen raak. Op aangeven van Oscar schoot Samuel Eto’o de 1-0 binnen. Galatasaray kwam er nauwelijks aan te pas. Ook Sneijder kon zijn stempel niet drukken op de het spel. Het was Gary Cahill die in de 42e minuut een rebound makkelijk in het Turkse doel tikte. De inzet van John Terry wist Galatasaray-doelman Fernando Muslera in eerste instantie te keren.

Na de rust kon trainer José Mourinho van Chelsea rustig achterover leunen. Hij zag tot zijn grote tevredenheid dat ook Didier Drogba, die door de supporters werd onthaald als een verloren zoon, hem geen pijn kon doen. Minder blij zal Mourinho zijn geweest met de vele kansen die zijn dominerende ploeg ook na de pauze liet liggen.

 

Related posts