President Santokhi geïnformeerd over voorbereidingen verkiezingen
10 July 2024
Jawa Festa: Duizenden trotseerden storm en onweer
10 July 2024

Bende opereert in achterland; zware overval

Gepubliceerd door ABC Redactie op 10 July 2024

Dinsdag heeft in het achterland van Suriname en wel de gehele omgeving van “Villa Brazil” een zware roofoverval oftewel diefstal middels geweldpleging voorgedaan. Beelden hiervan gingen door de dag heen viraal via social media.

Bij die gelegenheid is een aanzienlijke hoeveelheid ruw goud buitgemaakt. De rovers waren allen zwaar bewapend met verschillend kaliber vuurwapens. Sinds 29 juni zijn veiligheidsdiensten in het achterland voor het terug dringen van de onveilige situatie. Vermeld dient te worden dat de politie met het Nationaal Leger, alles in het werk zal stellen om de veiligheid over het totaal grondgebied van de Republiek Suriname te handhaven.

Gelukkig zijn geen lichamelijke slachtoffers gevallen, echter zijn voertuigen en andere eigendommen eveneens weggenomen van goudzoekers die in het gebied aan goudwinning doen. Verschillende goudzoekerskampen zijn sinds maandagavond overvallen en gedurende de dinsdag daaropvolgend.

Slachtoffers in het gebied wordt zoveel mogelijk hulp geboden terwijl opsporing en aanhouding van de daders hoge prioriteit geniet bij de veiligheidsdiensten. Op burgers wordt het beroep gedaan extra voorzichtig te zijn bij bezoek aan het gebied.

Related posts