25 februari geen nationale vrije dag meer
9 February 2021
TOPPERS WINNEN IN AUSTRALIE
10 February 2021

Belastende verklaringen tegen Kromosoeto; rechtszaak verdaagt naar 30 maart

Gepubliceerd door ABC Redactie op 9 February 2021

kromoVandaag vond de behandeling plaats van de rechtszaak tegen oud-directeur van de Surinaamse Postspaar Bank, Ginmardo Kromosoeto. Aan hem zijn getuigenverklaringen voorgehouden, die belastend zijn. Er werd onder ander gesproken over de aankoop van percelen en panden, de aankoop van het gebouw waar de Communicatie Dienst Suriname in gevestigd is en financieringen die de SPSB heeft gedaan.

Kromosoeto werd zelf een grote sponsor genoemd, omdat hij gelden van de bank makkelijk heeft besteed. Daarnaast had de rechter veel vragen over voorschotten die werden betaald voor drie bedrijven waar de voortvluchtige verdachte Robbert Putter, bij bedrokken was.Er zijn voornamelijk veel mondelinge afspraken gemaakt bij transacties. Kromosoeto gaf aan dat er veel is gehandeld in opdracht van ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, die tevens verdachte is in deze zaak. Hij is nog altijd spoorloos.

Advocaat Richard Tjon A Joe, die Kromosoetoe vandaag verdedigde, stelt dat er geen aantoonbare strafbare handelingen zijn gepleegd. Na de zitting stond hij journalisten kort te woord.{mp3}kromosoeto9feb21{/mp3}

De zaak van Kromosoeto wordt verder behandeld op 30 maart 2021. Dan zullen de volgende getuigenverklaringen gepresenteerd worden. Na Kromosoeto is de zaak van Robert van Trikt en zijn zakenpartner Ashween Agnoe behandeld.

Related posts