Autobestuurder die moeder en zoon doodrijdt niet in bezit van rijbewijs

Gepubliceerd door ABC Redactie op 14 May 2024

De 31-jarige C.D., haar 5-jarige zoon D.D. en zuigeling D.D. van 1½ jaar zijn in de morgen van dinsdag 14 mei 2024 op de hoek van de Nabibaksweg door de 23-jarige automobilist J.A. aangereden. De moeder en haar 5-jarige zoon waren vrijwel op slag dood. De politie van het bureau Santodorp kreeg diezelfde morgen de melding van een aanrijding met dodelijke afloop aan de Mohamed Rashid Pierkhanweg ter hoogte van de Nabibaksweg.

Bij aankomst troffen de wetsdienaren de twee lichamen van C.D. en D.D. die geen teken van leven meer vertoonde op een langs de weg lopende terrein aan. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de automobilist J.A. vermoedelijk met een vrij hoge snelheid reed vanuit  de  Magentakanaalweg gaande in de richting van Sunny Point.

Bij het beschrijven van een bocht moet hij de controle over de besturing van zijn voertuig hebben verloren en reed vervolgens een elektrische mast aan. Hij geraakte vervolgens van de weg en reed de moeder die langs de weg stond met haar 5-jarige zoon en de zuigeling in haar armen aan. Moeder en zoon waren vrijwel op slag dood, waarna het voertuig tegen een schutting tot stilstand kwam. De zuigeling bleef ongedeerd en de automobilist J.A. liep zware lichamelijke letsels op. De materiële schade aan de auto is aanzienlijk en is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

De bestuurder J.A. die niet onder invloed van alcohol verkeerde, blijkt niet in het bezit te zijn van een Surinaams  rijbewijs. Een arts stelde officiële de dood van de twee voetgangers vast. De automobilist en de zuigeling zijn voor medische behandeling per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.  Het onderzoek van deze aanrijding duurt voort.

Related posts