ARSENAL SNOERT CRITICI DE MOND

Gepubliceerd door ABC Redactie op 17 February 2014

Oxlade ChamberlainArsenal heeft zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup, het belangrijkste Engelse bekertoernooi. De Londense nummer 2 van de Premier League rekende in eigen stadion af met Liverpool, vierde op de ranglijst: 2-1. Arsenal nam daarmee revanche voor de dikke nederlaag die het onlangs leed in de competitie (5-1).

Alex Oxlade-Chamberlain opende de score na een kwartier, toen een vrije trap in het strafschopgebied van Liverpool bleef hangen. De jeugdige Engelsman leverde kort na rust ook de assist voor de 2-0 af op Lukas Podolski, die even later met een overtreding op Luis Suárez een penalty veroorzaakte. Clubicoon Steven Gerrard benutte de strafschop.

Niet lang na de 2-1 van Gerrard claimde Liverpool opnieuw een strafschop. Suárez ging wederom onderuit, nadat hij werd getoucheerd door Oxlade-Chamberlain. Scheidsrechter Howard Webb zwichtte niet voor de felle protesten van de ‘Reds’, die in de slotfase alles op alles zetten om gelijk te maken. Doelman Lukasz Fabianski hield de thuisploeg in het kolkende Emirates Stadium overeind.

Arsenal speelt in de kwartfinales tegen Everton, dat het Nederlands getinte Swansea City uitschakelde (3-1). Jonathan de Guzman was met een rake kopbal verantwoordelijk voor de enige treffer voor de ploeg uit Wales. Die goal betekende de gelijkmaker na het openingsdoelpunt van Lacina Traoré. In de tweede helft zegevierde Everton dankzij Steven Naismith en Leighton Baines, die een strafschop benutte.