ZIDANE VERTREKT WEER BIJ REAL

Gepubliceerd door ABC Redactie op 27 May 2021

Zinedine Zidane Het hing al langere tijd in de lucht, maar is nu officieel: Zinedine Zidane vertrekt bij Real Madrid. De 48-jarige Fransman doet dit ondanks een tot medio 2022 doorlopend contract. Het is de tweede keer dat Zidane opstapt als trainer van De Koninklijke; ook drie jaar geleden vertrok de oefenmeester uit eigen beweging, destijds vlak na het winnen van de Champions League. Zidane keerde in maart 2019 alweer terug bij Real, nadat Julen Lopetegui en Santiago Solari dramatische resultaten boekten met Los Merengues.

Zidane’s besluit komt niet bepaald als een donderslag bij heldere hemel. Spaanse media meldden eerder al dat de trainer zijn besluit om te vertrekken in de tweede week van mei reeds had medegedeeld aan de spelersgroep. Op donderdagochtend kwamen vervolgens de berichtten dat Zidane inderdaad was vertrokken. Tijdens persconferenties bleef Zidane altijd vaag over zijn toekomst, maar nu is er dan toch de bevestiging.

In een statement neemt de club afscheid van de Fransman. ‘We moeten zijn besluit respecteren en onze dankbaarheid tonen voor zijn professionalisme, toewijding en passie. Zidane is een grote naam in de geschiedenis van Real Madrid, zijn legende gaat verder dan wat hij als trainer en speler heeft betekend. Hij weet dat hij voor altijd in het hart van de club zit en dat dit voor altijd zijn thuis is.’

Het absolute hoogtepunt tijdens Zidane’s tweede periode bij Real was het winnen van de landstitel in 2020. Afgelopen seizoen bleef De Koninklijke lang in de race, maar ging het kampioenschap uiteindelijk naar Atlético Madrid.

 

Related posts