ZES MAANDEN STRAF VOOR LUCAS HERNANDEZ

Gepubliceerd door ABC Redactie op 18 October 2021

Lucas HernandezBayern München-verdediger Lucas Hernández kreeg maandag voor een rechtbank in Madrid te horen dat hij voor zes maanden de gevangenis in moet. De rechtbank bevestigde de komst van de Franse international die een straf kreeg opgelegd wegens het negeren van een vonnis uit 2017.

Hernández (25) was veroordeeld tot een taakstraf van 31 dagen en een contactverbod van een half jaar na huiselijke geweld tegen zijn vriendin. Zijn partner, die nu zijn echtgenote is, kreeg destijds dezelfde straf opgelegd omdat het geweld wederzijds was.

Beiden werden aangehouden in Spanje, na terugkeer van hun huwelijksreis wegens de duidelijke overtreding van het contactverbod. De voetballer moet binnen tien dagen de cel in, tenzij voor die tijd een beroep bij een hogere rechtbank wordt toegekend. Hij mag zelf uitkiezen in welke Spaanse gevangenis hij wil verblijven.

Hernández’ vrouw gaat vooralsnog vrijuit omdat ze op het moment dat ze werden aangehouden het vonnis nog niet had ontvangen. Hernández heeft altijd gezegd onschuldig te zijn.

Hernández speelde anderhalve week geleden nog met de Franse ploeg in de Final Four van de Nations League. Zijn werkgever Bayern München rekent er op dat hij woensdag in Lissabon kan meespelen in het Champions Leagueduel met Benfica. Daarna zijn de Duitsers hem mogelijk tot april kwijt.

 

Related posts