Openbaar Ministerie eist 12 jaar celstraf tegen Gillmore Hoefdraad
4 February 2021
Rosebel houdt zich ‘niet aan alle’ afspraken met goudzoekers
5 February 2021

WEER TEGENSLAG VOOR AJAX

Gepubliceerd door ABC Redactie op 5 February 2021

Andre Onana De Europese voetbalbond UEFA heeft doelman André Onana van Ajax voor een jaar geschorst voor alle competities vanwege een dopingovertreding. De koploper van de eredivisie gaat bij het internationaal sporttribunaal CAS in beroep tegen de sanctie van de Europese voetbalbond.

Bij de doelman werd eind oktober tijdens een controle buiten de wedstrijden om het verboden middel furosemide in zijn urine aangetroffen. Dat is een plasmiddel, dat overtollig vocht snel afvoert. Volgens Ajax heeft Onana per ongeluk het middel binnen gekregen via een tabletje dat hij nam omdat hij zich die dag niet lekker voelde. Het tabletje was voorgeschreven aan zijn vrouw.

De schorsing van Onana gaat per direct in en geldt voor alle voetbalactiviteiten, zowel nationaal als internationaal.  Algemeen directeur Edwin van der Sar zei op de site van Ajax het nieuws van de keeper uit Kameroen een enorme tegenvaller te vinden: ,,Wij doen uitdrukkelijk afstand van prestatie bevorderende middelen, wij staan uiteraard voor een schone sport. Dit is een verschrikkelijke tegenvaller, voor André zelf maar zeker ook voor ons als club. Hij is een topkeeper, die al jarenlang zijn waarde bewijst voor Ajax en erg populair is bij de fans. Wij hadden gehoopt op een voorwaardelijke schorsing of op een veel kortere schorsing dan deze twaalf maanden, omdat het aantoonbaar niet bedoeld is geweest om zijn lichaam te versterken en zodoende zijn prestaties te kunnen verbeteren.”

Onana legde zijn positieve test een dag voor de gewonnen competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-2) af. Drie dagen eerder had hij met Ajax in de Champions League met 2-2 gelijkgespeeld bij Atalanta. Trainer Erik ten Hag beschikt met Maarten Stekelenburg over een ervaren reservekeeper. Hij kan ook een beroep doen op de jonge Kjell Scherpen. Ajax ontvangt zondag FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena.

Eerder vandaag kreeg Ajax van de UEFA te horen dat Sébastien Haller definitief niet speelgerechtigd is de Europa League. Hij was door de Amsterdammers per abuis niet ingeschreven.

 

Related posts