Schuldeisers zal gevraagd worden verlies te nemen
4 June 2021
Ramadhin stoort zich aan valse informatie rond Covid-19
7 June 2021

VOORZITTER CBF OP NON ACTIEF

Gepubliceerd door ABC Redactie op 7 June 2021

Rogerio CabocloRogério Caboclo is voorlopig geen voorzitter meer van de Braziliaanse voetbal bond, CBF. De manager werd  zondag voor 30 dagen ontheven op last van de ethische commissie van het Braziliaanse voetbal, nadat  Globoesporte had onthuld dat een medewerker van de entiteit hem beschuldigde van seksuele en morele molest.

Hij ontkent alle beschuldigingen. De CBF werd op de hoogte gebracht van het besluit en gaf daarna een nota uit.

De  CBF deelt mee dat het deze zondagmiddag 6 juni het besluit heeft ontvangen van de Braziliaanse voetbalethische commissie om president Rogério Caboclo tijdelijk te schorsen (voor een initiële periode van 30 dagen) van de uitoefening van zijn functies.

De oudste vice-president, Antônio Carlos Nunes, neemt het roer over tijdens de verlofperiode. Maandagochtend vindt in Rio de Janeiro een buitengewone ontmoeting plaats tussen de directeuren van het CBF en de acht gekozen vice-presidenten.

Onder druk van sponsors en andere leiders van de confederatie, zal Caboclo zich nu moeten verdedigen, hij zegt dat hij nooit enige vorm van molest heeft gepleegd en zal dit bewijzen. Tite en de groep atleten hebben beloofd na de WK kwalificatie wedstrijd tegen Paraguay op dinsdag te spreken over het toernooi in het land.

Related posts