Regering zal stilgelegde projecten weer oppakken en uitvoeren
9 March 2021
Personeel zal zware offers moeten brengen bij gezondmaken SLM
10 March 2021

VMS is voorstander van niertransplantatie in AZ

Gepubliceerd door ABC Redactie op 9 March 2021

vmsIn 2019 heeft het AZ succesvol een eerste niertransplantatie uitgevoerd in samenwerking met een Amerikaanse missie. Deze missie is kosteloos uitgevoerd. Kort daarop drong ook in ons land de Covid pandemie binnen, waardoor er nog geen vervolgtraject van dit plan in het AZ heeft plaatsgevonden.

Het staat buiten kijf dat min of meer 900 patiënten dialysecentra bezoeken dat de overheid bommen geld kost. Men wil besparen eventueel verbeteren voor wat betreft de zorg van deze zorgbehoevende groep.Waarom zou er uitgeweken moeten worden naar het perifeer St. Vincentius Ziekenhuis in de plaats van het AZ, waar als academisch ziekenhuis de tertiaire zorg thuis hoort?

Waarom moeten de kosten van de Diaspora zo extreem veel hoger uitvallen, zelfs vele malen hoger dan in Columbia?Als wij nu duplicatie krijgen van deze zorg in ziekenhuizen, is dat verspilling van momenteel zeer schaars kapitaal, zegt de Vereniging van Medici, VMS, in een verklaring. Voor de VMS, staat het belang van de patiënt voorop, dat de patiënt een kans krijgt om bij familie te mogen vertoeven en voor sommigen weer terug naar het maatschappelijk functioneren, zegt voorzitter Mukesh Simbhoedatpanday.{mp3}mukeshpanday9mrt21{/mp3}

Related posts