Suriname laat geen sporters in de steek zegt president Santokhi
12 March 2021
Wereldconsumentendag staat in teken van verbanning wegwerp plastic
15 March 2021

VERPLICHTE WISSEL VANWEGE INBRAAK

Gepubliceerd door ABC Redactie op 15 March 2021

Angel di Maria De verrassende 1-2 thuisnederlaag van Paris Saint-Germain tegen Nantes werd gisteren overschaduwd door een bizar voorval rondom Ángel Di María. De topploeg verloor nadat de Argentijnse sterspeler vanwege trieste privéomstandigheden naar de kant was gehaald.

In de 62ste minuut van de wedstrijd in Parijs meldde PSG-directeur Leonardo zich plots vanaf de tribune bij trainer Mauricio Pochettino en sprak hem kort toe, waarna Di María direct werd gewisseld. Pochettino ging vervolgens met zijn landgenoot richting de kleedkamer en keerde pas een paar minuten later terug uit de catacomben. Na afloop maakt de club bekend dat Di María gewisseld was vanwege ‘ernstige privéomstandigheden’.

Di María verliet direct geëmotioneerd het stadion, waarna Franse media in de loop van de avond steeds meer akelige details wisten te melden. Zo publiceerde RMC dat er tijdens de wedstrijd een overval zou hebben plaatsgevonden in het huis van de Argentijnse aanvaller. Di María bleek het slachtoffer te zijn van ‘homejacking’, een inbraak waarbij bewoners worden gegijzeld. De inhoud van een kluis zou zijn gestolen terwijl zijn vrouw en twee dochtertjes thuis waren. Het is nog onduidelijk of ze in contact zijn geweest met de overvallers. Zij maken het gezien de omstandigheden goed.

De Franse krant Le Parisien meldde later dat Di Maria niet de enige PSG-speler gisteravond het slachtoffer van dergelijk geweld werd. Ook het huis van ploeggenoot Marquinhos, die zondagavond de hele wedstrijd speelde, werd beroofd. In het huis waren de twee dochters (13 en 16 jaar) en vader van de aanvoerder van PSG aanwezig.

Het lijkt inmiddels een trend onder Franse criminelen zo lijkt het. Het is namelijk niet voor het eerst dat PSG-spelers worden beroofd terwijl ze een wedstrijd aan het spelen zijn: in de laatste anderhalf jaar overkwam dat bijvoorbeeld ook Sergio Rico, Thiago Silva en Eric Maxim Choupo Moting. Ook Memphis Depay is sinds hij bij Lyon speelt al vaker het slachtoffer van een inbraak geworden.

 

Related posts