Grachelle Sluisdom toegetreden tot De Nationale Assemblée
1 June 2023
Bedrijfsleven en bankwezen zullen vanaf nu uitvoering IMF-programma monitoren
1 June 2023

Van Samson: ‘ano ini wan agoestaat we tan’

Gepubliceerd door Biemla Gajadien op 1 June 2023

Parlementariër Cedric van Samson werpt een kritische blik op handelingen en uitspraken van activisten en de gevolgen die dat kan hebben. Zo verwijst hij naar uitspraken die er gemaakt zijn als zou men pogingen willen ondernemen de Afobaka stuwdam op te willen blazen.

Er moet worden voorkomen dat er hier gehoor aan wordt gegeven en iemand daadwerkelijk overgaat tot handelen. Daarom vindt de parlementariër dat nagaan moet worden hoe groot de gevolgen zijn van dingen die door activisten worden geroepen. Hij verwijst daarbij naar 17 februari toen plunderingen hebben plaatsgevonden, maar waarvoor een activist niet verantwoordelijk wordt gehouden.

Ook zijn in Brokopondo ook bedrijfterreinen betreden door activist Asawini. ‘Ik kan mij niet verenigen met de denkwijze waarbij een activist alles kan doen en de staat moet opdraaien voor wat er dan ook gebeurt. ano ini wan agoestaat we tan’, zegt hij.

Over de uitzetting van activist Asawini uit Suriname, vindt van Samson dat de regering heeft gehandeld om zaken te voorkomen. Want ook op 17 februari zijn uitspraken gedaan als zou de regering niet adequaat hebben opgetreden om plunderingen te voorkomen.

Related posts