VAN GAAL WINT OOK OP OLD TRAFFORD

Gepubliceerd door ABC Redactie op 12 August 2014

van gaalManchester United heeft bij het thuisdebuut van de nieuwe coach Louis van Gaal in blessuretijd weten te winnen. Door een doelpunt van Marouane Fellaini klopte de Engelse formatie dinsdagavond op Old Trafford Valencia met 2-1. Het was het laatste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat komend weekeinde van start gaat.

Net als op het WK met het Nederlands elftal liet Van Gaal zijn formatie in een 1-3-5-2-formatie spelen. In tegenstelling tot de oefencampagne in de Verenigde Staten, waar United de lucratieve Champions Cup won, maakte zijn ploeg nu een ietwat onwennige indruk. De Engelsen rekenden vooral op de ingevingen van aanvoerder Wayne Rooney, die voorin veel vrijheid genoot. Zijn vaste maatje Robin van Persie ontbrak nog na een vakantie. De spits mist vermoedelijk ook het duel met Swansea City op zaterdag.

Rooney had na een half uur moeten scoren. Hij miste echter een strafschop, die hij zelf had versierd door na een klein duwtje makkelijk te gaan liggen. Zijn poging ging tegen de paal. Vlak na rust kwam United alsnog op voorsprong, dankzij een van richting veranderd schot van Darren Fletcher. In de 71e minuut maakte Rodrigo op fraaie wijze gelijk. De aanvaller verlengde de bal bij de tweede paal in één keer in het dak van het doel.

Uiteindelijk zorgde invaller Fellaini alsnog voor een fraaie uitslag. De lange Belg, na 75 minuten in het veld gekomen, profiteerde van een misverstand bij de Spanjaarden en tikte de bal in het lege doel.

voor het eerst sinds 1990 naar de WK-finale, waarin Duitsland na verlenging te sterk was (1-0).