VALSE START BRAZILIE EN ARGENTINIE

Gepubliceerd door ABC Redactie op 9 October 2015

Chili wint van BrazilieDe WK-kwalificatiereeks is stroef van start gegaan voor Argentinië en Brazilië. Beide Zuid-Amerikaanse landen moesten in de nacht van donderdag op vrijdag door twee tegentreffers het hoofd buigen in hun eerste duel in de poule van tien landen en moeten daardoor in de jacht op een WK-ticket direct in de achtervolging.

Chili – Brazilië 2-0

De winnaar van de Copa América is uitstekend uit de startblokken geschoten in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. In eigen land werd Brazilië met 2-0 verslagen, dankzij twee late doelpunten.

Eduardo Vargas bezorgde Chili in de 72ste minuut de voorsprong, waarna Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez – zondag tegen Manchester United (3-0 winst) nog twee keer trefzeker – de eindstand in de 89ste minuut verzorgde. Daarmee bezorgde hij het Braziliaanse keurkorps direct een nederlaag toe, waar de meervoudige wereldkampioen dinsdag van hoopt te herstellen als de selectie het opneemt tegen Venezuela. Chili wacht een uitduel met Peru, dat met 2-0 verloor van Colombia.

Argentinië – Ecuador 0-2

Bondscoach Gerardo Martino moest het al doen zonder de langdurig geblesseerde Lionel Messi (kniekwetsuur), maar zag ook Sergio Agüero (foto) binnen twintig minuten uitvallen. De aanvaller van Manchester City moest per brancard van het veld met een hamstringblessure. Zijn uitvallen bleek een flinke aderlating voor de Argentijnen, die met de inbreng van invaller Carlos Tévez niet tot een overwinning konden komen tegen Ecuador.

Het thuisland ging zelfs onderuit tegen de bezoekers uit Ecuador. Het duel werd in twee minuten beslist, doordat Frickson Erazo in de 81ste minuut de 0-1 en Felipe Caicedo even later de 0-2 voor zijn rekening nam. Daarmee bezorgden ze hun land de eerste punten in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule, waarin tien landen strijden om vier tickets naar het eindtoernooi van 2018 in Rusland. De Argentijnen kunnen dinsdag al op voor revanche, wanneer zij het opnemen tegen Paraguay. Dat land won zijn eerste wedstrijd met 1-0 van Venezuela.