VALENCIA KOPLOPER IN SPANJE

Gepubliceerd door ABC Redactie op 26 September 2014

Valencia wint van CordobaValencia heeft net als Sevilla geprofiteerd van de halve misstap van Barcelona. Córdoba was het vierde slachtoffer van de ploeg van de Portugese trainer Nuno (3-0).

Een dag na het doelpuntloze gelijkspel van Barcelona in en tegen Málaga gaf Valencia zijn sterke seizoenstart een vervolg met een zege op Córdoba. De hekkensluiter werd in Mestalla naar zijn derde nederlaag gespeeld.

Valencia legde halverwege de eerste helft in een tijdsbestek van vijf minuten de basis voor zijn vierde overwinning van het seizoen met treffers van Alcácer (links op de foto gefeliciteerd door Javi Fuego) en José Luis Gayá. Sofiane Feghouli nam in de 73ste minuut de laatste hoop weg bij Córdoba.

Door de overwinning kwam Valencia met dertien punten op gelijke hoogte met Sevilla en Barcelona. Op basis van een beter doelsaldo is de ploeg van Nuno de nummer één in de Primera División. Dat gebeurde voor het laatst in het seizoen 2010/11, toen Valencia na de zesde speelronde koploper was.