UNITED WINT VAN REAL

Gepubliceerd door ABC Redactie op 4 August 2014

man utd vs RealLouis van Gaal heeft in het kader van de International Champions Cup met Manchester United een lekkere zege geboekt op Real Madrid. Het elftal van de Nederlandse manager won voor een bomvol stadion met 3-1 van de winnaar van de Champions League.

Liefst 110.000 mensen, een record, op de tribunes in Michigan zagen dat Ashley Young voor rust de man was bij Manchester United. De Engelsman rondde eerst een prachtige aanval van het elftal van Van Gaal af. Zijn tweede treffer kwam met wat meer geluk tot stand. Wayne Rooney miste zijn voorzet, waarna Iker Casillas het nakijken had.

Tussendoor maakte Gareth Bale er van elf meter 1-1 van. De Welshman benutte een penalty nadat hij zelf onder uit was gehaald door William Keane.

Na rust was Real Madrid de betere ploeg. Tot verrassing van velen kwam zelfs Cristiano Ronaldo nog binnen de lijnen. De 29-jarige Portugees zou niet spelen, maar kwam twintig minuten voor tijd in het veld voor Arbeloa.

Helpen deed het Real Madrid niet. Sterker nog: vlak voor tijd bepaalde Javier Hernandez de eindstand op 3-1 en schoot United naar de finale van het toernooi in de Verenigde Staten. Daarin treffen de Mancunians dinsdagnacht Liverpool.