Benzineprijzen marktconform aangepast
22 September 2020
Miskin geeft uitleg over breuk met Hooghart
23 September 2020

UEFA GEEFT NAMEN BESTE SPELER VAN EUROPA VRIJ

Gepubliceerd door ABC Redactie op 23 September 2020

Robert Lewandowski De UEFA heeft vandaag de drie namen bekendgemaakt van de kanadidaten voor de UEFA Men’s Player of the Year, Kevin De Bruyne van Manchester City en Robert Lewandowski en manuel Neuer van Bayern Munchen.

Robert Lewandowski, met 55 goals in 47 officiële wedstrijden misschien wel de favoriet voor de prijs, strijdt met  ploeggenoot Manuel Neuer en Kevin De Bruyne om de titel van UEFA Men’s Player of the Year. Het tweetal van Bayern kan de prijs voor het eerst naar München halen sinds Franck Ribéry in het seizoen 2012/13. Nadien ging de prijs achtereenvolgens naar Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, twee keer Ronaldo, Luka Modric en vorig seizoen dus naar Van Dijk. Overigens is het de eerste keer sedert 2010 dat noch Messi of Cristiano Ronaldo niet tot de genomineerden behoren.

De Bruyne strandde met Manchester City in de kwartfinale van de Champions League terwijl hij in de Premier League Liverpool voor zich moest dulden. De 29-jarige Belg zelf beleefde echter een topseizoen. Zo gaf hij liefst twintig assists in de Premier League. Die prestatie zorgde er al voor dat hij de opvolger werd van Van Dijk als beste speler in de Premier League, volgens de spelers zelf.

Eerder werd ook al bekend dat De Bruyne bij de beste middenvelders hoort. De Belg van Manchester City werd samen met Thiago Alcántara en Thomas Müller genomineerd. Ook de beste keepers, verdedigers en aanvallers werden eerder al bekendgemaakt. Bekijk die genomineerden hier.

De beste coach van het jaar wordt in elk geval een Duitser: Hansi Flick (Bayern München), Jürgen Klopp (Liverpool) en Julian Nagelsmann (RB Leipzig) zijn de genomineerden in die categorie. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de loting van de groepsfase van de Champions League op 1 oktober.

 

Related posts