Viering 150 jaar Hindoestaanse Immigratie inherent aan India’s G20-thema
6 June 2023
Arbeidsinspectie na 13 jaar versterkt met 24 arbeidsinspecteurs
6 June 2023

Trinitatis Lutherse Kerk houdt 5 km wandelloop

Gepubliceerd door ABC Redactie op 6 June 2023

De Trinitatis Lutherse Kerk, TLK, heeft op zaterdag 3 juni 2023 een succesvolle 5 kilometer wandelloop gehouden in de binnenstad van Paramaribo. Het thema was “Met Christus in de branding voor Suriname”. Dit is ook het centrale thema in verband met het 15-jarig jubileum van de kerk op 30 november 2023. Voor dit thema is gekozen omdat de kerk van mening is dat bidden ons zal helpen om uit de sociaal-, maatschappelijke- en economische malaise te geraken. Velen gaven gehoor aan de oproep om met Christus in strijd te gaan tegen de heersende problemen waarmee ons land al enige tijd kampt. Ook andere christelijke gemeenten, jong en oud en een kleine groep brandweer lieden, gaven gehoor aan de oproep van de Trinitatis gemeente.

Voor de aanvang van de loop was er een warming-up verzorgd door TWU. Dominee Michael Stewart gaf het startsein, waarna de lopers onder politiebegeleiding begonnen aan de 5 kilometer lange loop die hen langs de Zwartenhovenbrugstraat, de Henck Aarronstraat, het Onafhankelijkheidsplein, de Waterkant en de dr. Sophie Redmondstraat weer zou brengen naar de het eindpunt, de Trinitatis Lutherse Kerk.

Kort voor de loop ging Stewart in op de bedoeling en de noodzaak van de loop. Het is ook de 2e keer dat de TLK een wandelloop organiseert. De eerste was in verband met haar 5-jarig bestaan. Volgens de eerwaarde timmert zijn gemeente al 15 jaar aan de weg, met name is zij bezig met de Surinaamse gemeenschap. “We volgen de ontwikkelingen op de voet en de zaken die niet goed gaan houden ons bezig. Het is daarom dat wij regelmatig tot God roepen voor herstel van ons land.” Stewart zei dat deskundigen waaronder, economen en sociologen een diagnose hebben vastgesteld dat Suriname ernstig ziek is en dat het land dringend behandeld moet worden waarna we weer tot ontwikkeling kunnen overgaan. In het gebed dat daarop volgde vroeg de dominee aan God om te interveniëren in Suriname.

Hij bad ook dat de leiders van ons land, indien zij in God geloven, ook moeten luisteren naar wat de Heer wilt voor zijn volk. “En God wilt absoluut geen armoede hebben voor zijn volk”, besloot dominee Stewart. De eerstvolgende activiteit in het kader van het 15- jarig jubileum van de Trinitatis Lutherse Kerk, is een workshop in juli. Gebrainstormd zal worden over hoe de kerkgemeenschap nog meer kan bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname door armoede, zowel geestelijk als fysiek, te bestrijden. In augustus volgt een Kinderfestival en in september een “Youth reunion met jeugddienst”. Op 30 november, de jaardag van de kerk, vindt een dankdienst plaats. De afsluiting van het jubileumjaar vindt plaats op eerste advent in december.

De Trinitatis Lutherse Kerk is onderdeel van de Augsburgse Evangelische Lutherse Gemeente in Suriname(AELGS), dat op 30 november 2008 is opgericht. De kerk
staat onder leiding van dominee Michael Stewart ondersteund door een kerkenraad.

Related posts