‘Bordo’ vraagt Brazilië om politiek asiel
9 July 2024
‘Formeel bedrijfsleven’ wenst harde aanpak van malafide bedrijven
9 July 2024

Trackrecord NPS beslissend geweest bij toetreding Atompai en Hellings

Gepubliceerd door ABC Redactie op 9 July 2024

Mielando Atompai en Raoul Hellings.

De trackrecord van de Nationale Partij Suriname (NPS), bij het helpen van Suriname uit economische crises, is beslissend geweest voor Mielando Atompai en Raoul Hellings om lid te worden van de partij. Deze heren hebben zich geprofileerd bij de Surinaamse Politiebond (SPB), sportbonden en Organic Movement.

De toetreding heeft ook voor kritiek gezorgd. Zo is er opvatting als zouden Hellings en Atompai een interne coup bij de NPS willen plegen om de leiding over te nemen. ‘Hier is er totaal geen sprake van. Je moet leiding aanvaarden om leiding te kunnen geven’, zegt Atompai. Hij is zich ervan bewust dat zij nog politiek geschoold moeten worden.

Hellings stelt daarnaast dat er geen sprake is van een ‘agenda’. Iedere politicus heeft aspiraties. Maar het gaat volgens hem meer om de inbreng in de partij en dat dat op een oprechte basis gebeurd, waarbij de motieven eerlijk zijn. Het duo is zich ervan overtuigd dat de NPS Suriname zal moeten leiden. Daarvoor is het meer dan ooit nodig om elkaar te gedogen.

Het volledig gesprek met Atompai en Hellings in ABC Aktueel:

Related posts