IOC : SPELEN GAAN DOOR
22 January 2021
Deviezenvoorraad nog niet op het gewenste niveau, zegt William Orie
25 January 2021

TOM BRADY MET TAMPA BAY NAAR SUPERBOWL

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 January 2021

Tom BradyNa twintig jaar bij New England Patriots verhuisde sterspeler Tom Brady (43) dit seizoen naar Tampa Bay Buccaneers. Die overgang bleef niet zonder succes. De succesvolle quarterback plaatste zich met zijn nieuwe ploeg voor zijn tiende Super Bowl, de finale van het American Football-seizoen.

Zijn vertrek naar Florida afgelopen zomer kwam als een grote verrassing. Twee decennia lang was Brady het boegbeeld van New England Patriots. Zes keer had hij zijn ploeg in die twintig jaar aan de Super Bowl-trofee geholpen, een record voor een individuele speler.

Nu zou hij dat kunstje dus zomaar opnieuw met de Buccaneers kunnen flikken. Zondag werd de finaleplaats bereikt door Green Bay Packers in eigen huis met 31-26 te verslaan. Brady had daar met drie touchdown passes een belangrijk aandeel in.

Het is pas de tweede keer in de historie dat Buccaneers de Super Bowl bereikt. De eerste keer, in 2002, won de ploeg direct de titel. Of dat op 7 februari opnieuw gaat lukken, tegen Kansas City Chiefs of de Buffalo Bills, valt nog te bezien. Een belangrijk voordeel heeft de ploeg van Brady alvast: het thuisvoordeel. Als eerste ploeg in de historie mag Buccaneers de SuperBowl in eigen huis spelen, het Tampa’s Raymond James Stadion.

 

 

Related posts