President haalt ferm uit naar onjuiste informatie
23 February 2021
Parlementariërs willen vergadering over positie van de vrouw
24 February 2021

TIGER WOODS NIET IN LEVENSGEVAAR NA AUTO ONGELUK

Gepubliceerd door ABC Redactie op 24 February 2021

De auto waarin Tiger Woods reedGolficoon Tiger Woods heeft bij een auto-ongeluk in de kustplaats Rancho Palos Verdes in Californië zijn beide benen gebroken. De 45-jarige Amerikaan moest door brandweerlieden uit zijn auto worden gehaald nadat hij over de kop was geslagen. De golfer is bij kennis na een spoedoperatie aan zijn rechterbeen, melden zijn artsen.

In het ziekenhuis bleek de schade, naast de breuken in zijn benen, mee te vallen. In een statement op Twitter laat het team van Woods weten dat de golfer is geopereerd aan zijn rechteronderbeen en enkel en dat hij inmiddels herstellende is van de operatie. Zijn team bedankt de dokters, hulpdiensten en het ziekenhuis voor alle hulp.

Woods reed ‘harder dan normaal’ toen hij met zijn auto rond 07.00 uur lokale tijd van de weg raakte, meldden autoriteiten van het district Los Angeles gisteren tijdens een persconferentie. Hij zou de rand van de weg hebben aangetikt en een boom hebben geraakt. Uiteindelijk sloeg zijn auto over de kop.

De autoriteiten bevestigden dat de golfer met zware verwondingen aan zijn benen was aangetroffen door de hulpdiensten. Hij zat bekneld, maar kon door de brandweer worden bevrijd en naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens de politie was Woods bij bewustzijn en aanspreekbaar toen ze bij hem kwamen. Het ongeluk zou niet zijn veroorzaakt omdat Woods onwel was geworden of onder invloed zou zijn geweest: ‘Daar is geen enkel bewijs voor’.

Bij de crash waren verder geen andere voertuigen betrokken. De auto van Woods, waar hij alleen in zat, raakte zwaar beschadigd. De golfer verbleef in de regio vanwege het jaarlijkse Genesis Invitational Tournament op de Riviera Country Club in Pacific Palisades.

Bij het ongeluk verbrijzelde Woods zijn enkel en liep hij een open beenbreuk op. Volgens de artsen zijn pinnen en schroeven aangebracht in de beschadigde botten van de atleet, wat tot een stabilisatie van zijn verwondingen heeft geleid.

Een ambtenaar van het Los Angeles Sheriff’s Department, James Powers, vertelde dinsdagmiddag aan Fox News dat Woods’ voertuig voor de crash op de verkeerde weghelft reed. ,,Het is een soort helling naar beneden, en er zijn ook een paar scherpe bochten. Hij stak de middenberm over en reed aan de andere kant van de weg tegen de stoeprand op. Vervolgens kantelde hij in de struiken.’’

Het kostte de politie ongeveer zes minuten om ter plaatse te komen. In gesprek met Fox zei Powers niet uit te gaan van wangedrag achter het stuur. ,,Die weg is een soort van steile klim, en hij kwam naar beneden. Snelheden kunnen dan toenemen”, zei hij.

In 2017 werd de golfvedette nog aangehouden toen hij slapend achter het stuur van zijn auto werd aangetroffen. Woods verklaarde later dat hij voorgeschreven medicijnen had gebruikt en daarbij de mogelijke bijwerkingen over het hoofd had gezien.

Woods won in 2019 voor de vijfde keer de Masters en staat nu op vijftien overwinningen in Majors, drie minder dan recordhouder Jack Nicklaus. De topgolfer liet maandag nog weten dat het hoogst onzeker is of hij in april kan meedoen aan de Masters. In december onderging hij namelijk voor de vijfde keer een rugoperatie en hij twijfelde of hij tijdig hersteld zou zijn. ,,Mijn God, ik hoop dat ik erbij kan zijn, maar ik weet echt niet of het gaat lukken. Ik moet zuinig zijn op mijn rug, want ik heb er maar één”, liet Woods eerder weten.

 

Related posts