TEKORT BUDGET RIO 2016

Gepubliceerd door ABC Redactie op 12 July 2016

Riio 2016Het organisatiecomité voor de Olympische Spelen volgende maand in Rio de Janeiro stevent af op een tekort van tussen de 109 en 136 miljoen euro. Een anonieme bron heeft dat gemeld aan persbureau Reuters.

Vooral de huur van het olympisch dorp valt duurder uit omdat de bijdrage van de federale Braziliaanse overheid is opgeschort. Ook valt de sponsorbijdrage van het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobas tegen. Het concern kampt met de lage olieprijzen en een corruptieschandaal.

Het organisatiecomité voor Rio 2016 heeft een budget van in totaal 2 miljard euro. De totale kosten voor de organisatie van de Spelen, inclusief onder meer investeringen in de infrastructuur, worden geschat op bijna 11 miljard euro.

Een anonieme topambtenaar van de Braziliaanse gaststad zegt dat er kosten worden bespaard om een tekort te vermijden. De woordvoerder van het organisatiecomité weigerde commentaar over het tekort. “We liggen op koers om een evenwichtige balans af te leveren voor de Olympische Spelen”, zei hij.

 

Related posts