11 May 2018
SURIPROFS WINT VAN FORTUNA
12 May 2018

Gepubliceerd door ABC Redactie op 12 May 2018

SuriprofsIn het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior hebben de Suriprofs zaterdag de Wedstrijd van de Toekomst gewonnen. De ploeg van trainers Michael Reiziger en Winston Bogarde versloeg het naar de Eredivisie gepromoveerde Fortuna Sittard: 5-2

Tijdens de wedstrijd werden er vijf nieuwe spelregels getest: het ging om effectieve speeltijd (twee keer dertig minuten waarbij de klok wordt stilgelegd als er niet gevoetbald wordt), de mogelijkheid van een self-pass (spelers mogen hierbij de bal bij een vrije trap en een hoekschop vaker dan eenmaal raken), de intrap in plaats van de ingooi, het doorlopend wisselen en het bij een gelijke stand nemen van shoot-outs – waarbij spelers vanaf 25 meter op de keeper afdribbelen en proberen te scoren – in plaats van penalty’s. Ook kon de wedstrijd vanuit het perspectief van scheidsrechter Rob Dieperink gevolgd worden, terwijl beide aanvoerders een microfoon droegen.

Ondanks de hoge temperaturen zorgden beide teams voor een spectaculaire wedstrijd. Giovanni Hiwat opende de score namens de Suriprofs, maar halverwege leidde Fortuna Sittard door goals van Wessel Dammers en André Vidigal. In de tweede helft scoorden de Suriprofs, waar Royston Drenthe ook in de ploeg was gekomen, in een tijdsbestek van een minuut twee keer. De nummer twee van de Jupiler League kreeg daarna nog wel mogelijkheden op de gelijkmaker, maar uiteindelijk liepen de Suriprofs nog uit naar 5-2. De nieuwe spelregels speelden geen hoofdrol. Al kreeg Ché Nunnely nog een grote kans door een self-pass.