Schurman Advocaten houdt vanavond lezing over privacy wetgeving
27 June 2018

SURINAME WINT NA BUZZER BEATER VAN GRENADA

Gepubliceerd door ABC Redactie op 26 June 2018

SurinameNa een zidderende finale en met nog 2.2 seconden te gaan maakte Gylan Watamaleo de winnende basket voor Suriname tegen Grenada en bezorgde zodoende de thuisploeg haar tweede overwinning op rij.

Suriname startte nogal stroef en keek dan ook aan tegen een achterstand aan het eind van de eerste kwart. Gecommiteerd basketbal, waarbij de verdediging essentieel was leverde de ploeg een gelijke stand op bij het ingaan van de rust 33 – 33. Suriname ging aan het einde van de derde periode met 57-53 aan leiding en vergrote die voorsprong in de slotperiode zelf naar acht punten alvorens Grenada met drie opeenvolgende vrijeworpen overtime leek te hebben geforceerd.

Gylan Watamaleo was echter fortuinlijk met zijn laatste doelpoging en bezorgde Suriname een heel belangrijke zege op weg naar kwalificatie voor de kruisfinales. Overigens moet aangehaald worden dat de ploeg karakter heeft getoond en om elke bal strijd heeft geleverd. Xavier Elburg leverde ook een belangrijke bijdrage aan de zege en hij en Watamaleo werden ook de topscoorders van Suriname met respectievelijk 12 om 13 punten. Williams en Daniel Regis scoorden 23 om 21 punten voor Grenada dat zijn tweede wedstrijd op rij verloor.

Overige uitslagen: Antigua-Montserrat 87-66; Barbados-Bermuda 87-78; Guyana-Sint Vincent en de Grenadines 104-102 (double-overtime). Vandaag speelt Suriname tegen St Vincent en de Grenadines.