Jeugdige ingesloten voor diefstal en verduistering
June 18, 2023

Suriname verliest tegen Puerto Rico in penalty-ronde

Gepubliceerd door ABC Redactie op June 17, 2023

Onze nationale selectie Natio, heeft de Concacaf Gold Cup prekwalificatie wedstrijd tegen Puerto Rico vandaag verloren met 3 tegen 4. Hiermee is Suriname uitgesloten voor verdere deelname in de Gold Cup. Na een spannende 90 minuten en extra tijd van 9 minuten, was de stand nog 0 – 0. Hierna startten de strafschoppen.

Bij de penalty-ronde heeft Natio-doelman Warner Hahn geen van de ballen weten tegen te houden. Hij dook vrijwel iedere keer de verkeerde kant op. De tweede trap van Puerto Rica, raakte de paal van het doel. De jongens van Nationa hebben echter 3 scherpe doelen weten te maken in deze ronde. Eén bal ging naast het doel en een tweede werd geblokkeerd door de doelman van Puerto Rico.

De wedstijd in het DRV PKN Stadium in de Verenigde Staten begon later vanwege onweer. De opstelling van Natio-coach Aron Winter was: doelman Hahn. Shaquille Pinas, Myenty Abena, Navajo Bakboord en Anfernee Dijksteel als verdediging. Shaquile Pinas als aanvoerder, Kenneth Paal, Dhoraso Klas en Tjaronn Chery op het middenveld en Diego Biseswar, Mitchell Te Vrede en Sheraldo Becker als aanvallers.