Ex- Minister Wolf geen geld kwijt op rekening Hakrinbank.
19 June 2018

SURINAME NA PITTIGE STRIJD LANGS GUYANA

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 June 2018

De wedstrijd tussen Suriname en Guyana was super spannend. In een hard bevochten strijd is het Suriname die de wedstrijd uiteindelijk naar zich toetrok, de eindscore 73 – 52. Er werd gespeeld op een hoog tempo en binnen de eerste 4 minuten bereikte Suriname een 10 – 0 score. In de volgende 3 minuten maakte Guyana een comeback en verkleinde de achterstand tot slechts één punt. Suriname kon Miriam Mc Kenzie uit Guyana niet neutraliseren. Zij bereikte uiteindelijk een double-double door topscorer te worden met 24 punten en 11 rebounds.

Na de eerste helft had Guyana een voorsprong van één punt wat hun een psychologisch overwicht gaf voor start van de tweede helft.

Tegen het einde van de derde quarter benutte Suriname hun scoringskansen beter en bleef een strakke verdediging op Guyana houden. Guyana had gedurende 4 minuten problemen om het net te vinden. Dit maakte het voor Suriname mogelijk om na 3 minuten in de derde quarter een voorsprong van meer dan 10 punten te nemen . Cyarah Kensmil eiste haar rol op en werd topscoorster bij Suriname met 22  punten.

Zephanya Zeefuik had ook een belangrijke bijdrage met 17 punten  en 9 steals. In de laatste quarter kon Guyana de comeback niet maken en waren zij genoodzaakt de matchpunten voor Suriname te laten. Interessant is dat Guyana een vrij jonge ploeg heeft (gemiddelde leeftijd 17 jaar) in dit toernooi. De coach gaf aan dat het hun strategie is om een jonge ploeg te vormen tot een topteam. Hierdoor maken zij betere kansen om in de top te eindigen in toekomstige toernooien.

Om de volgende ronde te bereiken, moet Suriname de wedstrijd tegen Barbados winnen. Guyana, die de volgende ronde niet haalt, heeft een moeilijke wedstrijd tegen de erg ervaren Dominicaanse Republiek.

Na de tweede speeldag zien wij Bahamas nu aan kop in poule A met 3 punten. Cuba die tegen St. Vincent and the Grenadines uitkomt, moet winnen om zeker te zijn van een plaats in de volgende ronde. Beide landen hebben een wedstrijd minder gespeeld ten opzichte van Bahamas.

Hier is Cuba de favoriet om als winnaar uit de bus te komen; bij een winst van Cuba zal Bahamas ook naar de volgende ronde doorstromen.

Overige uitslagen: De Bahama’s – Sint Vincent en de Grenadines 75-50; Dominicaanse Republiek – Barbados 93-33.

In poule B staat Dominicaanse Republiek op de eerste plaats met 4 punten. Zij worden op de hielen gevolgd door Suriname en Barbados elk met 3 punten. De gehele top 3 maakt nog kans op het halen van de volgende ronde. Guyana is hekkensluiter met 1 punt en heeft geen kans meer om naar de volgende ronde door te stromen.