Goede compliance wetten zijn basis voor zaken doen met Suriname
20 June 2024
Jongeren houden Art Exihibition “Human Nature” in de Hal
20 June 2024

Suriname mag weer US$ 61.5 miljoen trekken bij IMF na zesde evaluatie

Gepubliceerd door ABC Redactie op 20 June 2024

Het Bestuur van het Internationale Monetaire Fonds heeft de zesde evaluatie onder de Extended Fund Facility (EFF) voor Suriname afgerond, waardoor Suriname meteen in aanmerking komt voor de volgende tranche steun binnen het IMF-programma van ongeveer US$ 61,5 miljoen. Hiervan is US$ 25,2 miljoen bestemd voor begrotingssteun. Met deze tranche heeft Suriname al US$ 386 miljoen getrokken.

Het IMF spreekt van krachtige beleid en inspanningen van de autoriteiten om de economie te stabiliseren. Dat zorgt voor positieve resultaten: de economie groeit, de inflatie vertoont gestaag een neerwaartse trend en het beleggersvertrouwen keert terug. Er is meer begrotingsdiscipline nodig, maar de armen en kwetsbaren moeten worden beschermd. Ook moeten instututen versterkt worden en de zwaktes in het bestuur van het land verder worden aangepakt.

Eerder heeft Karel Eckhorst, hoofdonderhandelaar namens Suriname met het IMF, gesteld dat dit één van de moeilijkste onderhandelingen waren. Hij waarschuwde daarbij voor inspanningen van de regering om gestelde targets van het IMF te behalen bij de volgende evaluaties. Als die inspanningen uitblijven, vreest hij voor de uitkomst bij de laatste drie onderhandelingen.

Related posts