Suriname haalt voordelen uit bilaterale relatie met Turkije en China
24 September 2018
LUKA MODRIC FIFA THE BEST
24 September 2018

Suriname Herald staat nog steeds achter haar berichtgeving over president

Gepubliceerd door ABC Redactie op 24 September 2018

AngelicSuriname Herald heeft gisteren een bericht gelanceerd, waarin gemeld werd dat president Desi Bouterse met spoed werd overgevlogen naar Cuba, vanwege ernstige complicaties.

Suriname Herald kwam later terug op de verklaring en stelde dat de president niet is overgevlogen, maar dat hij wel naar Militair Hospitaal werd afgevoerd.

Dit bericht werd tegengesproken door het Nationaal Informatie Instituut. Later op de dag verscheen de president voor journalisten tijdens een ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken uit China, Wang Yi.

De journalist die het artikel schreef Simone Awanna, zegt vanmorgen in ABC-Aktueel, dat er waarschijnlijk is afgeweken van het plan om de president af te voeren. ‘Maar, de voorbereidingen waren al getroffen’.

Angelic del Castilho, voorzitter van DA’91, zegt dat journalisten en media, een belangrijke rol hebben in een democratisch land. Het mag volgens haar niet gebeuren dat burgers de media in twijfel gaan trekken. ‘Wij mogen vragen dat berichten geveriefieerd worden’, Aldus del Castilho.

{mp3}angelic_da91_24sept2018{/mp3}

Related posts