Centrale Bank genoodzaakt koers aan te passen door slecht beleid van de regering
9 July 2019
Mediation Groep Suriname introduceert alternatief oplossingsmodel voor conflicten
10 July 2019

Suriname en Bolivia tekenen samenwerkingsovereenkomsten

Gepubliceerd door ABC Redactie op 10 July 2019

bouPresident Desi Bouterse heeft zijn Boliviaanse ambtsgenoot Evo Morales vandaag op het Presidentieel Paleis ontvangen. Het staatshoofd van de Plurinationale Staat van Bolivia is gisteren gearriveerd op de Johan Adolf Pengel luchthaven.

Na een onderhoud te hebben gehad, zijn er drie documenten getekend door de staatshoofden. Eén daarvan handelt over de afschaffing van visa over alle categorieën paspoorten en een MOU over politieke consultaties tussen de ministers van Buitenlandse Zaken. De Boliviaanse president kreeg de hoogste onderscheiding  van de Republiek Suriname. Hij is benoemd tot Drager van het Grootlint in de Ere orde van de Gele Ster.

Bouterse zegt dat na de ondertekening van de ‘Paramaribo Krutu, er uitgekeken kan worden naar de financiering hiervan. De Paramaribo Krutu is een gezamenlijke verklaring voor High Forest Cover and Low Deforestation landen (HFLD) waarin wordt onderkent dat ontwikkelingslanden financiering nodig hebben om de uitstoot van CO2 gassen te beperken. Het streven is ook om de 2030 Agenda for Sustainable Development te bereiken, alsook het Parijs-akkoord.

Related posts