Kensenhuis N.V. gaat strafklacht indienen voor oneigenlijke gronduitgifte
26 July 2019
EBGS reikt awards uit aan beste student en beste leerkracht
26 July 2019

Surinaamse geschiedenis binnenkort makkelijker beschikbaar

Gepubliceerd door ABC Redactie op 26 July 2019

arVeel documenten over de Surinaamse geschiedenis, zullen binnenkort beschikbaar gesteld worden aan de samenleving, via de Stichting Nationale Database Suriname (NDS). De Universiteits Bibliotheek is belast met de coördinatie hiervan.

Volgens Jane Smith, van de Bibliotheek, is het toegankelijk maken en beschikbaar stellen van het cultureel erfgoed erg belangrijk. Verschillende informatie-instellingen, zoals bibliotheken, verzamelen informatie over Suriname en stellen die ter beschikking voor hun eigen doelgroep en vaak niet voor het grote publiek.

De aanwezige informatie over Suriname is dan onbekend.  De NDS wil al die informatie bij elkaar krijgen en beschikbaar stellen via de website en de bibliotheek. Dit werd vanaf 2005 al gedaan, maar het systeem was verouderd. Momenteel zijn meer dan 35.000 documenten beschikbaar op de website.

De website van de NDS wordt momenteel vernieuwd. Met de verschillende informatie-instellingen zal een commitment getekend worden voor een optimale participatie.  Informatie-instellingen, die afwezig waren tijdens de eerste gesprekken en belangstelling hebben om deel te zijn van de Nationale Database Suriname, kunnen zich alsnog registreren, zegt Smith.{mp3}smith26juli{/mp3}

Related posts