Begeleidingsdienst ministerie van Onderwijs functioneert slecht
5 November 2018
Van der San trots op bereikte resultaat BBGO
6 November 2018

SUPER LEAGUE STUIT OP VERZET

Gepubliceerd door ABC Redactie op 6 November 2018

Super League

Super League

Het verbond van Europese voetbalcompetities heeft zich opnieuw fel uitgesproken tegen de mogelijke vorming van een Super League voor zestien topclubs uit Europa. Volgens European Leagues, het verbond van zo’n dertig competities waaronder de Nederlandse eredivisie, zou de Super League de toekomst van het profvoetbal in Europa bedreigen.

,,Landelijke voetbalwedstrijden vormen in heel Europa de kern voor alle betrokken partijen: spelers, clubs, competities, nationale bonden en vooral voor de fans. Het voorstel voor een gesloten Super League zal op de lange termijn ernstige en blijvende gevolgen hebben voor het profvoetbal in Europa”, schrijven de aangesloten competities.

,,European Leagues heeft zich al herhaaldelijk uitgesproken tegen de vorming van een gesloten Super League.” De associatie benadrukt dat de Europese bond UEFA leidend is bij de organisatie van internationale wedstrijden in dit continent.

Deelnemers aan de Super League zouden Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona, ​​Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, FC Liverpool, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Internazionale en AS Roma zijn. Bayern liet vorige week weten niets te weten van een invoering van een nieuwe Super League.

 

Related posts