Uitlekken van informatie bij inlichtingendiensten bemoeilijkt vervolging
20 April 2021
Vaccinatieprogramma verloopt minder vlot
21 April 2021

SUPER LEAGUE GEFAALD

Gepubliceerd door ABC Redactie op 21 April 2021

Super League Ook Juventus heeft woensdag een statement gepubliceerd over de deelname aan de Super League. Daarin wordt echter niet de terugtrekking aangekondigd zoals negen andere clubs eerder wel deden. De Italiaanse topclub blijft achter het project staan, hoewel wordt toegegeven dat de Super League op deze manier weinig kans van slagen heeft.

Manchester City, Arsenal, Tottenham Hotspur, Manchester United, Liverpool en Chelsea waren dinsdagavond laat de eerste clubs die officieel bekendmaakten dat ze hun handen van het Super League-project af trokken. Woensdag volgden Atlético Madrid, Internazionale en AC Milan. Toen ook Juventus met een statement kwam, leek de tekst daarvan inmiddels een bekende riedel te worden.

Niets bleek minder waar. Juventus is de club van Super League-voorvechter Andrea Agnelli, die eerder op de dag al aangaf dat hij nog steeds gelooft in het project. Toch wist ook hij dat het zonder de Engelse clubs (de rest was toen nog aan boord) geen doorgang kon vinden. Het statement van Juventus sluit daarop aan.

‘Juventus is zich bewust van het verzoek en de intenties van sommige clubs om zich terug te trekken uit het project, hoewel de benodigde procedures die in de overeenkomst staan beschreven nog niet zijn afgerond’, schrijft de club. ‘Hoewel Juventus overtuigd blijft van de soliditeit van de sportieve, commerciële en wettelijke uitgangspunten van het project, is de kans klein dat het project kan worden afgerond op de manier waarop die oorspronkelijk was bedoeld.’

 

Related posts