Bibliotheekpersoneel Suriname krijgt opleiding aangeboden
28 November 2019
Documentaire over TRIS-veteranen in maart in première
29 November 2019

Studenten in ongewisse over pre-bachelor opleiding

Gepubliceerd door ABC Redactie op 28 November 2019

reshmaDe studenten die zich hebben ingeschreven voor de pre-bachelor van de Academische Leraren Opleiding (ALO) zijn in het ongewisse over de gang van zaken binnen het instituut.

De tentamens voor deze opleiding beginnen 6 januari, terwijl er nog geen duidelijkheid is over de leerstof en niet alle docenten zijn ingedeeld.

Deze problemen werden kenbaar gemaakt door BVL/ALS voorzitter Reshma Mangre op een persconferentie vandaag. Minister Lilian Ferrier zou de commissie Onderwijs  in het parlement hebben medegedeeld dat wat er ook gebeurt, de opleiding door moet gaan.{mp3}mangre28nov{/mp3}

De studenten hebben geen vertrouwen in de opleiding en sommigen eisen hun geld terug. Student Jill Liauw Kie Fa heeft verschillende vragen gesteld aan Renate de Bies, van de commissie pre-bachelor opleiding. De Bies kon geen antwoord geven op vragen over de bevoegdheden van de studenten.

Sara Essenboom zegt dat studenten mochten kiezen als zij in de ochtend of avond de opleiding wilden volgen. Zij schreef zich in voor de ochtend, maar uiteindelijk blijkt dat alleen in de avond, de opleiding gevolgd kan worden.{mp3}studentilo{/mp3}

Related posts