Start rehabilitatie Waterkant een feit; 12 maanden uitgetrokken voor werkzaamheden

Gepubliceerd door ABC Redactie op 24 November 2023

v.l.n.r.: Mervin Ip Vai Ching, Deputy Director van Baitali NV., DC van Paramaribo Noord-Oost Ricardo Bhola en cultuur-directeur Roseline Daan.


Gisteren, op 23 november, is door het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het Aannemingsmaatschappij Baitali NV een overeenkomst getekend voor de rehabilitatie van de Waterkant te Paramaribo.

De werkzaamheden houden in het verfraaien van de Waterkant, waarbinnen het aanleggen van een looppad welke loopt vanaf het Hoekhuis tegenover het gebouw van De Nationale Assembleé (DNA) tot aan het Waaggebouw, een fietspad, het conserveren van de bestaande damwand constructie en het gebied voorzien van meer groen (“landscaping”).

Er zullen verder worden opgezet:

  • een gebouw voor de Beheersraad Waterkant;
  • twee gebouwen voor de “crafters”;
  • vernieuwingen van de bestaande drink- en eetgelegenheden.

De Rehabilitatie van de Waterkant is een historisch moment en onderdeel van Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Naast een aantal gebouwen, worden de Waterkant, het Kerkplein alsook de Palmentuin gerehabiliteerd. De gebouwen van De Nationale Assembleé en de Mirandastraat 10 zijn reeds opgeleverd. Het ligt in de bedoeling op korte termijn het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting aan de Waterkant op te leveren.

De werkzaamheden van het projectonderdeel Rehabilitatie Waterkant zijn gepland voor 12 maanden.

Related posts